2015/05/10

Tizennégy, ez már (majdnem) a vég

A huszonharmadik fejezet, amelyben megtudhatjuk, milyen szexi is a véres víz fröcskölése...




"Még mindig jobb szerelmi történet, mint Szürke ötven árnyalata"
Tekintve, hogy minden "jobb szerelmi történet, mint az Alkonyat" (még a kémiai kötések is), az Alkonyatot jobb sztorinak nevezni elég degradáló, de egyet kell értenem...


Huszonharmadik fejezet:

Ott tartottam, hogy ki vagyok akadva. Pedig kezdett a könyv a „legszívesebben elégetném” és „legszívesebben kitapétáznám vele a világot” skálámon egy sokkal szürkébb részre tévedni (háh!), de neki se tetszett a szín, úgyhogy inkább visszafordult.

„Hogyan haragudhatnék rá az anyám jelenlétében?” Baromi egyszerűen. Ugyan úgy, mint eddig.

„Honnan tudja a nevét?” Kell még bármit mondanom? Ugye, mostanra már nem?

Ana féltékeny az anyjára.

Wow, Anának van egy jó pontja és ezt alá kell írnom: „Ha tizenöt éves lány lettél volna, ő pedig Mr. Robinson, akkor is okés lenne, hogy bevezetett a szadomazo életformába?” Tegyük fel, hogy Grey is akarta, bele volt zúgva Mrs. Robinsonba, mint részeg paraszt az árokba. Tegyük fel, hogy csak és kizárólag olyan dolgokat csináltak, amiket Grey megengedett és élvezett. Tegyük fel. Akkor is. Ha belegondolsz, hogy mit szólnának emberek ahhoz, hogy egy nős, középkorú férfi alárendelté fogadna egy tizenöt éves lányt, minden olyan ellenérv, ami Mrs. Robinson mellett szól mellékessé válik. 
Miért emelik fel emberek a hangjukat, ha lány az „áldozat”, de tök normális, ha egy srác az?

Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, istenek!

„Szerette azt a nőt? Azt hiszem, ha igen, nincs esélyem.”

Miért?! Oh, mondjátok, miért?! Miért várjuk el emberektől, hogy egyetlen egy valakibe legyenek szerelmesek egész életükben? Mi van akkor, ha szerelmes volt belé? A kérdés nem az, hogy volt-e, hanem, hogy még mindig az-e. Miért ne lenne esélyed, ha már nem szereti.

Ilyen esetekben New York Time's Bestseller író John Greent kell idéznem a műzlikről (videó itt látható): „Also it’s such a wierd thing to care about. Like imagine if I started eating Cheerios for breakfast, would Cheerios be like: „I’m the the 48th cereal you’ve tried eating, I don’t feel special!” Then screw you Cheerios I can’t go into the past and uneat all the cereals, but that doesn’t mean I cannot genuinely enjoy your whole grain crunch.”

Azoknak, akik nem tudnak angolul egy gyors tükörfordítás: „Egyébként furadolog ezzel foglalkozni. Mondjuk, képzeljük el, hogy elkezdek Cheeriost enni reggelire, a Cheerios meg mondaná: „Én vagyok a negyvennyolcadik müzli, amit kipróbáltál, nem érzem magam különlegesnek!” Akkor cseszd meg Cheerios, nem tudok visszamenni az időben és nem-megenni az összes müzlit, de ez nem jelenti, hogy nem élvezhetem a teljes kiőrlésű ropogásod.”

És szeretném kiemelni, hogy ő is megjegyzi a videóban, hogy zavaró, hogy kettős mércét alkalmaznak a különböző nemek tapasztaltságánál a szexuális életben. PEDIG NEKI VAN Y KROMOSZÓMÁJA! Áruló, mi?

Szóval nem igazán értem, miért szükséges az, hogy soha senkit nem szeretett Grey ahhoz, hogy most képes legyen szeretni Anát, de rendben, gondolja ezt.

„Et tu, Brute?” Ez nyilván azt akarja jelezni, hogy Ana elég olvasott (ami elvárható tőle, tekintve a végzettségét), hogy ismerje ezt a szófordulatot. Valószínűleg azért nincs lefordítva, mert a fordítónk lusta volt megkérdezni valakit, hogy mit jelent. Vagy nem tudta, hogy a „Te is fiam, Brutusz?” magyarul is használatos szófordulat… Nem túl gyakori, de gondolom nem ritkább, mint az amerikai használata… Vagy úgy gondolta, így intelligensebbnek tűnik majd. Hát. Nem.

AZ ANYJA ABBÓL JÖTT RÁ, HOGY VALAMI NINCS RENDBEN KÖZTÜK, HOGY ANA ELMONDTA NEKI, HOGY GREYNEK SAJÁT REPÜLŐGÉPE VAN! Ez a nő vagy Sherlock Holmes, vagy neki van a legdurvább női megérzése, amit valaha láttam.

De legalább értelmes tanácsokat ad. Mondjuk ő is jobban tudja, hogy mit érez Ana, mint Ana maga, de ez legyen a legnagyobb hibája.

Szóval Ana Grey után megy, hogy „beszéljenek”.

Szóval, van egy férjes, középkorú nő, aki egy tizenöt éves srácot tesz az alárendeltjévé, aki, saját bevallása szerint, nem szerette. Vajon hol a hiba?

HONNAN A MENKŰBŐL TUDTA, HOGY MENSTRUÁL?!

Most jöttem rá, hogy Ana a menzesze második napján van és még annyi baja sincs, hogy konstans egy paplan alatt akar feküdni. Meg kell ennem egy csokit, hogy ne legyek baromi irigy.

Most, hogy nekem jobb, mert ettem csokit, folytathatjuk.

A csaj menstruál, és a faszi azt ajánlja, hogy kádban fürödjenek. Mint olyan egyed, aki havonta egyszer egy hétig vérzik, ezt meglepően gusztustalannak tartom, de váljék egészségükre.

Tapasztalat, ha farmerzsebben tartasz egy hajgumit, nagyobb a statisztikai esélye annak, hogy elhagyod, mintha bárhol máshol tartanád (akkor is nagyvalószínűséggel elhagyod, de na.) Szóval 
Ana, nem vagy praktikus.

Most úgy fognak dugni, hogy megvan neki. Oké. Legyen, mindenki tudja, hogy mennyire véresen szereti a steaket. Legalább megtudta, hogy akarata ellenére fog-e neki fájdalmat okozni neki, mert megkérdezte, hogy görcsöl-e. Ráadásul, gondolom, nem használnak óvszert. Az utolsó, tíz éveseknek szóló tini magazinban is az arcodba ordítják, hogy mekkora mítosz az, hogyha menstruálsz, akkor nem eshetsz teherbe. Ráadásul tegnap kezdte el szedni a piruláit. Legjobb tudásom szerint kell egy hét, amíg hatnak, de tegyük fel, hogy ez olyan űberzseniális, hogy egy napra rá is hat. Tegyük fel.

„Nézd, hogy érzel.” Annyira szeretném én kitalálni ezeket a mondatokat. Még csak nem is paródiának szánja.

Itt egy pillanatot áldoznék annak, hogy a könyv szerint saját magad érinteni nem jó. Elhiszem, hogy nem ugyanolyan, mintha más teszi, de kikérem magamnak, hogy nem jó.  Szarul csinálod. Max.

És Grey ebben a pillanatban dugította el a baromi puccos szálloda WC-jét. Fiúk. Ha valaha, ne adj Isten, eltávolítanátok egy tampont, soha ne dobjátok a WC-be.

Ana is rájön, hogy cigi nyomok a sebhelyek a testén, hurrá.

Oh, hogy nem Mrs. Robinson volt. Hihetetlen.

Miért érdekelne, hogy milyen lett volna, ha nem találkozik azzal a nővel? Az én nagyanyám villamos lett volna, ha kerekekkel születik. Nem az a lényeg, hogy most milyen? Majd utána elemezheted, hogy miért is lett olyan, amilyen.

Oh, hogy saját magán nyomta el a cigit. Kínos beszélgetés. És rávilágít, hogyha a gyereked önpusztító életet él, add oda egy dominának, ő majd férfit nevel belőle. Már, ha Grey férfinak nevezhető, de nem vagyok híve a nemek keretek közé szorításának, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy annak tartja magát.

Én sem tartom Mrs. Robinsont egy egészséges/erkölcsös asszonynak, de Grey szemlátomást fontosnak tartja, innentől kezdve egy olyan beszélgetésben, amiben Ana azt szeretné, hogy Christian megnyíljon neki, és beszélgessenek végre, Mrs. Pedofilnak nevezni egy fatális baromság.

Itt láthatjuk a manipuláció kifejlett eredményét. Ana visszagondolva már nem tartja annyira rossznak a fenekelést, MERT Grey elmondta neki, hogy csak a fejében nem élvezte. Huhhh. Az élvezet, a fejedben dől el. Ez jogos. De, ha ott nem élvezted, akkor sehol sem.

Ez lehetett a világ legszexibb véres kádvíz fröcskölése, ha Grey ennyire beindult tőle (ne higgye senki, akár egy pillanatig sem, hogy az a víz nem véres mostanra.)

További nem izgató szex jelenet. Tényleg nem tudok rámutatni egyetlen pontjára sem, ami miatt ne lenne izgató, szerintem több is van, de az elsődleges, hogy baromira nem érdekelnek ezek az emberek. Meg azt se értem, hogy ők miért érdeklik egymást.


MIKOR KERÜLTEK ÁT AZ ÁGYBA?! Visszaolvastam. Nincs benne. Az egyik pillanatban még a kádban lovagolja Greyt, a másikban már pillow talkolnak. Éneztnemértem.

1 megjegyzés:

  1. "Anának van egy jó pontja és ezt alá kell írnom" - és tényleg.

    "Miért várjuk el emberektől, hogy egyetlen egy valakibe legyenek szerelmesek egész életükben? " - mert galambok vagyunk és egy életre választunk párt és who cares - hülyék vagyunk.

    "Then screw you Cheerios I can’t go into the past and uneat all the cereals, but that doesn’t mean I cannot genuinely enjoy your whole grain crunch.” - mindig is tudnom kellett volna, hogy a cheerios lesz az irigy a többiekre. oh cheerios, lehet mégsem szerethetlek így. nem, de komolyan, ez a hasonlat isteni (finom).

    "Most jöttem rá, hogy Ana a menzesze második napján van és még annyi baja sincs, hogy konstans egy paplan alatt akar feküdni. Meg kell ennem egy csokit, hogy ne legyek baromi irigy." - amúgy ilyen létezik. kivéve ha vizsgázol, főleg ha szóbelizel, ha randizol vagy ha éppen gyakorlatilag bármilyen fontosabb szociális és/vagy tanulmányi-munkabeli interakcióra kényszerülsz. mert akkor rohadjon meg a világ és kell az a paplan.

    "Nincs benne. Az egyik pillanatban még a kádban lovagolja Greyt, a másikban már pillow talkolnak. Éneztnemértem." - kínos lett volna leírni a részleteket mikor a csupavíz kövön elcsúsznak mert Grey szeretné nagyonromantikusan nagyonhirtelen felkapni és bevinni a szobába és az ágyradobni. mert azt nem nagyon tudom elképzelni, hogy szépen lezuhanyoznak utána, kezet nyújt neki, meg egy fluffy köntöst és otthagyja pár perce míg rendbeszedni magát, majd besétálnak a szobába. mert az úgy normális lenne.

    jah. hát igen.
    köszönöm.

    VálaszTörlés