2015/03/17

Kilencedik életem

A tizenharmadik fejezet. Csak. Szimplán. Nem.


Tizenharmadik fejezet:

"Alárendelt (főnév): az, aki felhatalmazást talál a másnak való behódoláson keresztül."


A FELÉNÉL TARTUNK, VÍÍÍ!!!

Khm… Bocsánat.

Ha Grey lefújja az egészet, akkor hazafelé veszel egy nagy adag Nutellát, otthon pedig filmeket/sorozatokat nézel. Személy szerint, St. Trinianst, Gone Girlt, Pushing Daisiest, vagy The Fallt ajánlanám, különböző okokból. Vagy elmész futni. A múltkor is olyan zseniális ötleted támadt tőle, hogy az óta fáj az álkapcsom a sikítástól.

Basszus, lassan Grey helyében kérem ki magamnak! MI AZ, HOGY SEMMIBE NEM SZÓLHATSZ BELE?! Áh!

Éljen a technika ellenesség. A „gonosz masina” meg egy csúcs szuper számítógép…

EDDIG TARTOTT, HOGY KIKÉRJEK BÁRMIT IS ENNEK A SEGGFEJNEK A NEVÉBEN! Fú, ha nem engedi meg neki, hogy alkudjon a szerződésből, én valamit felgyújtok… Amikor meglátja a kompromisszumokat, elküldi neki az alárendelt definícióját…

Definiáld saját szavaiddal az 'alárendelt' szót a BDSM kapcsolatban! Mit jelent ez számodra?

Mylord: „Számomra ez egy személyiségtípus. A kiszolgáltatottságot élvezi, arra vágyik, hogy más döntsön helyette, hogy legyen valaki, akinek alávetheti magát, pontosabban, akire rábízhatja magát. Azzal szolgálja ki az illetőt, hogy önként átengedi magát neki.
A Szürkére reflektálva, rég rossz, ha ezt kérni kell. Aki ilyen alkat, az ösztönösen megteszi. Aki nem, az ebben nem lelheti örömét, legfeljebb áltatja magát.
Fontos kiemelni, hogy a behódolási játékok és a fájdalommal kapcsolatos elemek szétválaszthatóak egymástól. Pont úgy, mint a szex és a BDSM (köszönjük Lady Yvaine). Ha viszont a behódolás mellett a fájdalom is jelen van, akkor az megint csak azért van (legalábbis kéne, hogy legyen), mert a szubnak erre van igénye, mert erre vágyik. (Most függetlenítsük a kérdést attól, hogy a domnak mire van igénye és mire vágyik. Nyilván akkor működik jól a dolog, ha a kettő szinkronban áll egymással.)
Ezzel azt akarom mondani, hogy a szub nemcsak összeszorítja a fogát és elviseli a dolgok kellemetlen részét, mert "valamit valamiért". Tévedés. Ha igazi szubról beszélünk, nem pedig csak valakiről, aki belekényszerül/belekényszeríti magát ebbe a helyzetbe, akkor ő ezt a részét ugyanúgy élvezi, mint azt, hogy valakit maga fölé helyez. Az ilyen szubnak mazochisztikus vonásai vannak, a korlátain belül a fájdalom neki élvezet.
Itt azt fontos megjegyezni, hogy ennek ellenére nem veszélyezteti magát. Biztonságos közegben éli át az élményeit, megbízható emberrel, aki képes kontrollálni magát, és maximálisan tekintettel van rá. A BDSM-ben kulcsszó a fegyelem, de a hiedelemmel ellentétben (amit a Szürke gyönyörűen megtámogat, köszönjük) ez nem csak a szubra, hanem a domra is vonatkozik. Senkiben nem eshet igazi kár, sem testi, sem lelki, és ezt nem a véletlenre vagy a szerencsére kell bízni, hanem gondoskodni kell róla.”

Yvaine úrnő: „Alárendelt: Bizonyos dolgokban, vagy szinte mindenben átengedi az irányítást, és ezzel valahol háttérbe teszi saját vágyait, hiszen a domináns fél akarata az első, bár ezzel valahol ő is meg van elégedve, hiszen egyébként nem akarná.”

Petcat: „Nálam az alárendelt annyit tesz, hogy nem az én akaratom érvényesül elsődlegesen.
Nem én irányítom a történéseket, csupán alávetem magam párom akaratának, de természetesen határokon belül, és csak a hálószobában. A hétköznapi életben közösen hozunk döntést és alkalmazkodunk egymáshoz.”

Na, nézzük, mi fog történni.

Oké, eddig úgy néz ki, elfogadja Ana ’kompromisszumát’.

Oh, nem, mégsem. Mert még vezetni se engedi. És meg sem megmagyarázza, hogy: szeretnék neked adni egy pohár bort, amíg itt vagy, vagy: nagyobb biztonságban éreznélek, ha én mehetnék el érted, vagy hasonlók. „Nem, ribanc, most küldtem el neked az ’alárendelt’ 1580-as évekbeli definícióját, tartsd ahhoz magad!” Én meg legszívesebben pofán rúgnám!

Na, Anának legalább annyi esze van, hogy ne hagyja magát. Erre Grey bedurcizik. Felnőtt férfiak…

Paul (Ana egyik rajongója) basszus, ha lehet egy fokkal rosszabb, mint José. Christiannél nem lehet rosszabb, de attól még ugyanúgy tökön akarom rúgni. Drága hímneműek! Ha egy nő azt mondja nektek, hogy nem tud/nem akar veletek találkozni, mert randija/barátja/barátnője van, lényegtelen, hogy igazat mond-e. A lényeg, hogy kopj le a francba, mert, hogy veled nem akar lenni, az biztos.

Ó, igen, a férfiösztön… Ha egy nő már egy másik férfi „tulajdonát” képezi (akit te ráadásul alfább hímnek tartasz magadnál), csak akkor képes a farkad felfogni, hogy nem elérhető (vagy, ha nem vonzódik a te nemedhez, mert, ha hozzád nem vonzódik, akkor a férfiakhoz sem). Azt már nem, hogyha nem hagyod abba a nő utáni lihegést, akkor ő fogja levágni a farkad…

Pont nem érdekelt, hogy hol borotválkoztál. Nem véletlenül nincsenek benne a könyvekben a WC-zési szokások és hasonlók.

A sminkeléshez hozzátartozik a szájfény, úgyhogy nem kell külön kiemelned, de ezt elnézem neked, mert a romantikus főhősnőidnek nem kellett smink soha, és ezért nem tudod, hogy kell…

Nem, persze, hogy Kate nem érti a szituációt. Mert nem tudod, hogy mennyit mondhatsz el belőle neki, így nem mondasz el semmit… Ne várd már el mindenkitől, hogy kitalálja a gondolataid!

Kinek nincs szerencsére szüksége egy randihoz? Ez a harmadik randijuk… Még csak most kéne először lefeküdniük a Nagy Csajkönyv szerint. Ami nyilván hülyeség, de, ha gyorsabban haladtok, mint, ahogy a Nagy Csajkönyv előírja, akkor szükséged van szerencsére.

Mint, éppen folyamatban lévő vezetésemből megtanultam, semelyik autót sem tervezték arra, hogy magas sarkúban vezessék. Se mezítláb, úgyhogy most épp veszélynek teszed ki magad és mindenki mást körülötted.

Wow, „rácsatlakozott” a pasira…

Most akkor a szerződés jogilag betarthatatlan, vagy az, hogy kompromisszumot kössetek? Már elvesztem valahol. Mindegy. Aki rámutat a szerződés azon pontjára, amely illegális, megajándékozom egy öleléssel. Továbbra is fenntartom, hogy maga a szerződés, amíg kompromisszum képes, és a kapcsolat alatt is változtatható, olyan embereknek, akik ebben benne vannak, teljesen korrekt.

„- Gondolod, hogy rávennélek valamire, amit nem akarsz, aztán úgy tennék, mintha jogilag a hatalmamban lennél?” Ez egyrészt nem válasz Ana azon kérdésére, miszerint elmondta volna-e neki, hogy maga a szerződés illegális (mert, úgy néz ki, Grey is így gondolja). Másrészt pedig, nem tudom, hogy Ana mit gondol, de én, személy szerint, igen, így gondolom.

Oh, Ana is.

ÉS FELTŰNT NEKI, HOGY NEM VÁLASZOLT A KÉRDÉSÉRE! Hihetetlen. Első pillanata Anastasiának, amely gondolkodó embert sejtet a sík hülye felszín alatt.

MÁR HOGYNE SZÁMÍTANA, HOGY JOGILAG ÉRVÉNYES-E, VAGY SEM?! EZ EGY KIKÚRT SZERZŐDÉS! AKÁRMIT IS TAKAR!

Bár az jogos, hogy nem hiszem, hogy Grey bíróság elé vinné az ügyet. De szerintem épp elég, ha Ana tudja, hogy le tudja nyomozni a telefonját, és valószínűleg őt is, ha esetleg telefont cserélne…

Nem evett egész nap. Én is szerződésben foglalnám vele, hogy ennie kéne… Vagy csak szimplán berugdosnám egy pszichiáterhez anorexia gyanúval.

Ha nyilvánosan hajlandó megdönteni a csajt, mindenféle szado-mazo dolgokat csinálva vele, akkor mi értelme volt a titoktartási szerződésnek?! Onnantól kezdve amúgy is mindenki tudni fogja! A logikát nem osztották túl bőkezűen ennek a kettőnek.

Tényleg, ha valaki rendszeresen meglepetésszerű drograzziát tart az alkalmazottai között, akiktől elvárja, hogy ne használjanak illegális szereket, az már „őrületbe átcsapó irányításmánia”. Nem gondolom, hogy Grey egészséges aggyal rendelkezik, de Ana a rossz dolgokon kapja fel a fejét…

Az osztriga finom. Mondjuk én megrágtam. Ez azt jelenti, hogy szar leszek orális szexben? (Metafora… Mindjárt jön Augustus Waters és nem gyújtja meg a cigarettáját.)

Nem cseszd meg, nem vagy rá hatással. Ezért fektetet meg háromszor is.

Ha tudod, hogy a faszi, akivel kavarni akarsz, egyik szex játékában bántott már valakit, akkor igenis kíváncsi vagy a részletekre. Nem azért, mert egy perverz, beteg állat vagy, hanem, mert tudni akarod a részleteket, hogy mennyire volt szándékos.

Ana, most egy huszadik század végén élt bölcs szavat fogom neked idézni:

„Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!”

Mintha Yoda mester előre tudta volna, hogy valaki majd csak úgy „megpróbál” szubmisszív lenni.

„Nem tudja magát távol tartani tőlem? Tessék?” Én is ezt kérdezem… Mi van?!

Wow, megengedné, hogy kilépjen a hármadik hónap előtt? Menő.

Én is úgy gondolom, hogy sérült a lelked (meg az agyad is) Mrs. Robinson miatt, Grey. Legalábbis annak kéne lennie. Az lehet, hogy szimplán csak ijesztő, hogy nem az.

Nem, tényleg nem fair fegyverként használni a szexet.

„Kettőnk közül csak ő ismeri és érti a szabályokat.” Micsoda kapcsolat!

Lehet, inkább Elizabeth Bennetre vagy Jane Eyre-ra kéne hallgatnod és nem Tessre, bárki legyen is ő. Rúgd pofán. Ne „csak hagyd”, hogy megtörténjenek a dolgok.

Egész eddig azon parázott, hogy Ana nem eszik eleget, mert jól tápláltnak és egészségesnek kell lennie az akcióik alatt, de mihelyst szóba kerül, hogy akár, itt és most megfektethetné, anélkül, hogy Ana befejezte volna a vacsoráját (ami, nem mellesleg az egyetlen tápláléka aznap), máris „kurvára nem érdekli az étel”. Ennyit arról, hogy törődik vele.

Most vallotta be, hogy sosem játszik tisztességesen… Csak nekem nem kéne olyan pasi, aki nem tartja be a szavát?

MOST SZOPTAD LE A SPÁRGÁT, HOGY GREY RÁD IZGULJON, ERRE LE AKARSZ LÉPNI, HOGY ELKERÜLD A SZEXET?! Akkor miért okoztál neki instant merevedést? Gerinctelen vagy…

„Itt tudlak tartani – fenyeget.” Én meg tökön tudlak rúgni.

Nem. Anastasia nem alávetett. Nagyon nem. És ezt Grey is belátja. De azért csak megpróbálná mégis, naaaaa, hátha! Huh!

Sír, miközben autót vezet. Sír, miközben vezet! Kész tömegkatasztrófa ez a nő!

Miért nem kérdezted meg tőle, hogyha aláírod, akkor lehettek-e egy „sztereotip pár”?! Itt lett volna a tökéletes alkalom, hogy megtudd, hogy el fog-e vinni moziba! És te kuka voltál és nem ettél semmit. Ráadásul anélkül, hogy megkérdezted volna, feltételezed, hogy nem.

Ő mondja, hogy Christian át akarja formálni valamivé, ami nem ő! Én értem, hogy egy párkapcsolatban mindenki változik, de kétlem, hogy ez beletartozna…

„Érzelmileg belefektetek három hónapot, megteszek olyan dolgokat, amikről nem vagyok meggyőződve, hogy akarom.” Uh! Hogy mondjam el ennél tisztábban? Ne csinálj, olyan dolgokat, amiket nem akarsz! Miért ilyen nehéz ez?

Grey e-mailje. Lényegtelen, Ana miért menekült el. A kulcsszó a ’menekült’. Valószínűleg azért, mert baromi ijesztő vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése